Doreen Pinkus heeft haar opleiding als grafisch vormgever gevolgd in Kaapstad, Zuid Afrika. Tijdens haar stage bij de Provinciale Bibliotheekdienst aldaar heeft zij posters ontworpen voor honderden

bibliotheken. Na emigratie vervolgde zij haar carrière als ontwerper in Nederland.

 

Haar carrière omvat tientallen jaren.

Zij is van mening dat ondanks de

veranderende media en tijden de ontwerpprincipes hetzelfde zijn gebleven. Haar ontwerpen worden gekenmerkt door een evenwichtige compositie waardoor je oog naar de relevant informatie geleid wordt.

Tijdens haar jaren als part-time medewerker bij de openbare bibliotheek  Almere heeft zij hun grafische afdeling opgezet. Om de stap te kunnen zetten van het ‘stenen tijdperk’ naar de moderne media heeft zij cursussen gevolgd in de huidige programma’s voor grafisch ontwerp en het maken van websites. Adobe Illustrator, Photoshop, Flash, InDesign en Dreamweaver hebben geen geheimen voor haar.

Doreen werkt nauw samen met haar

opdrachtgevers. Nadat zij de wensen van haar klanten geïnventariseerd heeft presenteert zij een aantal opties.

Zij kan werken met strakke planningen en krappe budgetten in omgevingen waar flexibiliteit wordt gevraagd en verwacht.

Behalve het gebruikelijke drukwerk van boeken tot flyers, heeft Doreen ook ‘promotionals’ ontworpen, van koffiemokken tot wikkels voor snoepjes, van pennen tot zaklantarens.
Digitale communicatie in de vorm van nieuwsbrieven en websites maken ook onderdeel uit van haar werk.

Doreen is van mening dat er eigenlijk geen woorden nodig zouden moeten zijn om haar werk uit te leggen. Het spreekt voor zichzelf.

 

Doreen Pinkus design © 2018